YOZGAT / YERKÖY - Reşat Akyön İlkokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitletri Anma Günü okulumuzda coşku ile kutlandı. 18 Mart 1915 tarihinde dönemin en büyük donanmalarına karşı zafer kazanılmıştır. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.

Mrt

Okulumuzu temsilen katılan 4/B Sınıfı öğrencilerinden İrem ARSLAN ilçemizde yapılan İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını güzel okuma yarışmasında birinci olmuştur. Katkıda bulunan sınıf öğretmenine , okulumuz Türkçe öğretmenlerine,  koreografi ile katkıda bulunan 4/A -B sınıfı öğrencilerine  teşekkür ederiz. Tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuzda 06.03.2024 tarihinde deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikat planlanan süre ve zamanda başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı coşku ile kutladık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı ilk genel veli toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda okul bütçesi, öğrenci başarılarının arttırılması için veli ve öğretmen işbirliğinin önemi gibi konulara değinildi.

Ock

2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılı birinci dönem karnelerimizi öğrencilerimize dağıttık. İlk kez karne alan öğrencilerimiz ve buna tanık olan velilerimiz büyük heyecan yaşadılar.

Ara

Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen  ESER  projesinin alt projelerinden olan Akademi 66 kapsamında 2/A Sınıf Öğretmenimiz ve öğrencileriyle her yıl 27 Aralık'ta tüm Türkiye ve 30 civarı dünya ülkesinde yapılan "kuşlara bir damla umut" etkinliği düzenledik.

Kas

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü'nce okulumuzda 11 Kasım tarihinde, öğrencilerimizin ailelerine "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele" konulu bir konferans verildi.

Kas

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, atamızın vefat yıldönümünde okulumuzda yaptığımız sade bir törenle andık.

Kas

2021 - 2022 eğitim - öğretim yılı okul - aile birliği genel kurul toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere 06.11.2021 cumartesi günü saat:12'de okulumuzda yapılmıştır. Toplantıda okul - aile birliği başkanlığına oy birliğiyle Hasan ARSLAN seçilmiştir.

Kas

Çocuklarımızın kişiliğinin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak, öğrencilerimizi toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı hayat felsefesi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, öğrencilerin temel insani özellikleri kazanmasını sağlamak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere yardımcı olmak amacıyla "Değerlerimiz Özümüzdür Projesi" tüm okullarımızda başlatıldı.

''Değerler Özümüzdür'' projesi kapsamında okullarımızda her ay için belirlenen değerleri öğrencilerimize kazandırmak için çalışmalar yapılacak. Eğitim-öğretim yılı içinde ''sevgi, saygı, merhamet, şefkat, vefa, diğerkâmlık, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, sorumluluk, adil olma, sözünde durma, hayvanları koruma, özür dileme, teşekkür etme, selamlaşma, nezaket, doğruluk ve dürüstlük'' gibi pek çok değerlerimiz üzerinde durulacaktır.

Bu değerleri öğrencilerimize kazandırmak amacıyla şiir, kompozisyon ve öykü yarışmaları düzenlenecek; sınıf ve okul panoları hazırlanacak; drama etkinlikleri yapılacak; münazara ve konferanslar düzenlenecek; proje çalışmaları yürütülecek; kısa filmler izletilecek ve hazırlanacak, ayın değerini konu edinen hikâyeler okunacak; değerlerle ilgili kitap tanıtımları yapılacaktır.

Proje sonunda etki analizi yapılarak projenin değerlendirmesi yapılacaktır.

Projemizin eğitim camiası ve halkımıza hayırlı olmasını diler, tüm halkımız ve eğitim camiamızın desteklerini bekler saygılar sunarız.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi kapsamında ilimizde "Kitaplara Göz Değsin" kitap toplama kampanyası başlatılmıştır. Kampanya kapsamında öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve vatandaşlarımızın evinde bulunan ihtiyaç fazlası kitapların okul kütüphanelerine bağışlanması hedeflenmektedir.

Yine bu kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın ihtiyacı olan okullarımıza kütüphanelerin tefrişi ve toplu kitap bağışı yapabilmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Kampanya sayesinde hayırsever vatandaşlarımızın hangi okulda kütüphane ve kitap eksiği olduğunu bilmeleri sağlanacaktır.

Kütüphanesi bulunmayan okullarda Millî Eğitim Bakanlığı Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği kapsamında oluşturulacak olan okul kütüphanesinin tefrişatının tamamını yapan veya kitap ihtiyacının tamamını karşılayan hayırseverlerimizin isimleri oluşturdukları okul kütüphanesine verilecektir.

Projemizin eğitim camiası ve halkımıza hayırlı olmasını diler, tüm halkımız ve eğitim camiamızın desteklerini bekler, saygılar sunarız.