T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / YERKÖY - Reşat Akyön İlkokulu

Sigara Bırakma Kampanyası

     Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla "Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği" başlatılması kararı alınmıştır. Bununla birlikte Koronavirüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla kurumunuz merkez ve taşra teşkilatı personelinin de katılımlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla "BAŞARABİLİRSİN" temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilmiştir.

     Sigara bırakma kampanyası çalışmaları kapsamında;

a. Kampanyaya katılım, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki "BAŞARABİLİRSİN" butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik formun doldurularak yapılacaktır.

b. Formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği randevuları, il sağlık müdürlüklerince planlanacaktır.

c. İl sağlık müdürlükleri tarafından, öncelikle 07-17 Mayıs tarihlerinde sigara bırakmak isteyen kamu personeline yönelik internet ortamında (zoom, meeting vb.) tütün ürünü kullanımının ve pasif etkilenimin zararları ile tütün ürünü bırakma yöntemleri konusunda sigara bıraktırma seminerleri organize edilecektir.

d. Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü'nde düzenlenecek etkinlikte başarı belgesi verilecektir.

e. Ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı aracılığıyla da kişiler aranarak sigara bırakma motivasyonlarının artırılmasına katkı sağlanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2021 - Güncelleme: 28.05.2021 19:04 - Görüntülenme: 601
  Beğen | 0  kişi beğendi